Ekonomiansvarig 2019-01-03T10:38:10+00:00

Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig till ett av Sveriges snabbast växande retailtech bolag

Vi söker nu en strategiskt sinnad ekonomiansvarig till ett bolag i en intensiv tillväxtfas. Detta är en möjlighet för dig som vill ta ett helhetsansvar för en ekonomifunktion i en dynamisk, kreativ och snabb miljö och en chans att växa med bolaget.

I Sverige finns det idag ca 5000 ombud som säljer allt från godis och läsk, till tidningar och spelprodukter från Svenska Spel och ATG. Ofta har dessa ombud även en stor, växande affär som sista steget i ehandelskedjan i rollen som paketutlämning. Konsumtionsflödet ovan ger ombuden en strid ström av kunder som regelbundet är där och handlar men affärsrelationen har i huvudsak varit i form av fysiska produkter.

Figital Market Group har utvecklat en unik digital plattform där ombuden på ett enkelt sätt kan förmedla digitala produkter och tjänster direkt i butik. Koncepten heter StoreMarket och BetMarket och innebär att vi hjälper ombuden att öka sina intäkter utan att behöva göra några investeringar i plattformen. Figital Market Group har på kort tid knutit till sig hundratals ombud runt om i Sverige för nästa steg i ehandelsresan.

Figital Market Group, BetMarket och StoreMarket grundades i januari 2018. Vi är ännu ett litet företag med stora expansionsplaner placerade i lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Vi växer mycket snabbt och räknar med att vara cirka 20 personer med tusentals ombudskunder under 2019.

Om jobbet

Rollen som ekonomiansvarig kommer att vara i rörelse och förändras i takt med bolagets tillväxtresa. Ansvaret innebär ett helhetsgrepp för ekonomifunktionen på Figital Market Group, ett bolag i stark tillväxtfas. Du rapporterar direkt till bolagets VD. Rollen innebär löpande operativt arbete inom redovisningsområdet, men också strategiskt arbete kopplat till t ex finansiering, tillväxt och utveckling. Möjligheter och utmaningar i rollen kommer vara kopplade till bolagets fortsatta expansion, och nya arbetsuppgifter kan tillkomma efter behov, som tex att förbereda material inför investeringsbeslut och möten med investerare.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • säkerställa löpande redovisning
  • bokslutsarbete
  • konsolidering
  • årsredovisning
  • deklarationer
  • rapportering, såväl intern som extern
  • resultatuppföljning, prognos- och budgetarbete
  • kontakt med revisorer.
  • finansiell strategi

Det vi erbjuder

Du blir en viktig del av ett motiverat och ambitiöst gäng i en välkomnande atmosfär med god sammanhållning och riktigt högt i tak. Figital Market Group satsar stort på vår gemensamma resa och du kommer in i bolaget i ett riktigt skede med möjligheter att bidra, påverka och utvecklas i takt med att vi växer uppåt och framåt . Ditt arbete utgår från Stockholmskontoret vid Stureplan, i en social och händelserik miljö. Figital Market Group värdesätter och arbetar för en stark teamkänsla, varpå en hel del sociala aktiviteter regelbundet anordnas. Figital är ett ungt bolag som präglas av en tydlig startup känsla. Här finns en vilja och en can do-attityd som genomsyrar det dagliga arbetet.

Den vi söker

Du har akademisk utbildning inom ekonomi, erfarenhet av att arbeta med samtliga steg i redovisningskedjan och en god förståelse för hela det ekonomiska flödet. Du kan ha tidigare erfarenhet från controllerhållet eller revisionsbyrå och vill ta ett helhetsansvar. Det viktiga är att du har förmågan och viljan att ansvara för helheten och du behöver vara mycket bekväm i dina redovisningskunskaper. Strategisk och kreativ förmåga värderas högt som komplement.

Du uppskattar en dynamisk miljö och vill bidra till Figital Market Groups fortsatta utveckling. Du har en välutvecklad samarbetsförmåga och talang för struktur och ordning. Du är noggrann, samvetsgrann och ansvarsfull. Sist, men absolut inte minst, vill du ha roligt på jobbet och gillar när det går undan!

Så här söker du jobbet

Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

Vänligen kontakta

Gustaf Karling
gustaf@storemarket.se
0707-662680